Top

Hoe Ziet Een ABB Busboard Automaat Er Uit?

Let op bij het bestellen van een ABB HAF Automaat geschikt voor BusBoard!Een paar jaar geleden is ABB HAF op de markt gekomen met een nieuw type montagesyteem voor ABB HAF GroepenKasten: het BusBoard Systeem.

Alle nieuwe groepenkasten worden geleverd met dit innovatieve montage systeem.

Busboard is een spanningsrail met een aantal "slots" waarin eenvoudig automaten kunnen worden geklikt. Busboards zijn in meerdere uitvoeringen te verkrijgen. Zie op onze website bijvoorbeeld een 1 fase Busboard voor 2 x 6 modulen:

ABB HAF busboard 1 fase 2 x 6 modulen

ABB HAF automaten geschikt voor Busboard zijn alleen geschikt voor Busboard! In onderstaande afbeelding is te zien dat de onderzijde van de automaat twee metalen contacten heeft. Deze contacten klikken eenvoudig in de slots van het Busboard.

Let op: Door deze twee contacten kun je deze automaten niet gebruiken als je groepenkast NIET is voorzien van Busboard! Je moet in dat geval gebruik maken van de ABB HAF automaten zonder Busboard, of automaten van Eaton Holec of Hager.

ABB HAF Busboard Automaten kun je aan de bovenzijde o.a. herkennen aan de blauwe en bruine insteekcontacten. Met deze insteekcontacten kun je eenvoudig de afgaande bedrading aansluiten voor de (huis)installatie.


(Nb. op de foto is een aardlekautomaat te zien, echter de uitvoering van busboard contacten is voor alle busboard componenten gelijk)

Wat Is Een Automaat Voor ABB Busboard?