Top

Super Tip voor uitbreiding in Tuinhuisje, Garage of Schuur

Een super tip voor uitbreiding in je tuinhuisje, garage of schuur


Een van onze experts kreeg de volgende vraag van een klant:

"Graag uw advies en prijsopgave voor de volgende situatie:
In woonhuis is krachtgroep 16A gezekerd. In de schuur wil ik graag onderverdeling naar krachtgroep en drie lichtgroepen. Graag uw aanbieding voor de levering van de onderverdeler hier.
Zonodig aardlekschakelaars en/of hoofdschakelaar meenemen in de prijsopgave. Mogelijk moeten licht en krachtgroepen in de onderverdeler lager gezekerd zijn??"Een standaard antwoord hierop is het aanbieden van een onderverdeelinrichting met een hoofdschakelaar, een krachtgroep van 10A en installatieautomaten voor de lichtgroepen van 10A.

Onze Expert antwoordde echter met een Super Tip:

".......Er zijn twee mogelijkheden in onze optiek, waarbij wij er van uit gaan dat in uw woonhuis reeds aardlekautomaten zijn geïnstalleerd, waarachter de krachtgroep 16A zit.
 
Een ledige groepenkast voorzien van een hoofdschakelaar 40A, een 3 fasen automaat 10A en drie automaten van 10A voor de lichtgroepen.
 
Of u vervangt de krachtgroep automaat in de groepenkast door een B20 of B25 krachtgroep. U plaatst de bestaande krachtgroep in de nieuwe groepenkast, voorzien van een hoofdschakelaar en 3 lichtgroepen 16A........"


De klant was zeer tevreden met dit antwoord en koos voor de tweede optie, met als grote voordeel dat hij in de schuur "gewoon" de beschikking had over 16A.

Natuurlijk had hij daarbij rekening gehouden met de legwijze en dikte van de grondkabel in relatie met de afzekering van 16A.

Heb je zelf een vraag, stuur dan een mail naar onze Experts via ons contactformulier.


@